Push "Makkelijke Markt", Gemeente Amsterdam

« overzicht van methodes

Push

Om te zorgen dat we blijven laten zien wat kan, en niet vast komen te zitten in de noodzakelijke, maar zeer moeizame en trage verandering die de organisaties op grote schaal doormaken, maken we gebruik van duidelijk afgekaderde projecten. Daarvoor hebben we over de afgelopen jaren twee primaire methodes uitgekristaliseerd: Fixxx en Push. De Push methode is gemaakt voor situaties waarbij er al een duidelijk idee is van de oplossingsrichting, maar nog geen exact beeld van de te bouwen oplossing. Beide methodes maken gebruik van het design thinking framework bekend uit de wereld van productontwikkeling, toegepast op agile software development. Deze combinatie, die wij software design thinking noemen, heeft de afgelopen jaren tot veel succesvolle projecten geleid.

Tijdens een Push draait een innovatieteam van Tiltshift vier weken lang dagelijks mee op de werkvloer. In co-creatie en op basis van directe feedback van de mensen die onze software gebruiken maken ze ter plekke aanpassingen.

Iedere Push staat in het teken van een grote functionele wens (een zogenaamde epic). Op die manier kunnen we focussen op het aanbrengen van een samenhangende bundel van functionaliteiten en die aan het einde ook echt opleveren zonder open eindjes.

« overzicht van methodes