De Tiltshift aanpak

Tiltshift partners helpen organisaties (die vast lopen) bij digitale transformatie. Vanuit het perspectief van de business zorgen ze voor daadkracht en doelgerichtheid. Dat doen ze niet zomaar, daar zit ervaring en een mening achter.

Software design thinking

De focus ligt op bruikbaarheid en concrete resultaten. Vaak is het beter om iets te maken en dát te beoordelen, dan vooraf plannen te maken.

Tiltshift partners hebben hun eigen stijl, maar werken allemaal vanuit (software) design thinking en natuurlijk Agile.

Systematische weergave van de aanpak van Tiltshift d.m.v. de fases van Software Design Thinking

Iedereen betrokken

We brengen iedereen samen in nuttige sessies en geven ruim baan aan de ervaring van de gebruikers. Met het hele team lopen we mee met de uitvoerenden.

“We hebben echt het gevoel dat er heel goed naar ons geluisterd is, dit zien we terug in het systeem.”

Medewerker gemeente Amsterdam

Heldere koers

We zorgen voor consensus over de hoofdlijn en een heldere koers. We nemen regie ten aanzien van de gezamenlijke besluitvorming.

We stellen altijd eerst vast wat we willen bereiken en waarom. Wij interviewen opdrachtgever, management, andere stakeholders én de mensen voor wie het allemaal bestemd is: de uitvoerende, de gebruiker.

Inrichting

Is de koers helder, dan bepalen we de inrichting. We betrekken de mensen die nog onvoldoende zijn vertegenwoordigd en sturen we hen die onvoldoende bijdragen weg. Samen met het (nieuwe) team bepalen we een realistische scope.

Implementatie tijdens ontwikkeling

We starten metéén met de implementatie, zodat de oplossing direct en ‘in het echt’ gebruikt en getest worden. Met de gebruikers passen we hun proces en software stapsgewijs aan. Op deze manier is er snel resultaat en zien betrokkenen wat er verandert.

“De snelheid waarmee jullie dingen oppakken, je vergeet bijna dat je bij de gemeente werkt!”

Medewerker gemeente Amsterdam

Wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Tijdens een vrijblijvend intake- en adviesgesprek bespreken we jouw situatie en hoe we daarbij kunnen helpen.