Onze aanpak

Tiltshift helpt bedrijven die vast lopen bij digitale transformatie. Vanuit het perspectief van de business zorgen we voor daadkracht en doelgerichtheid. Dat doen we niet zomaar, daar zit ervaring en een mening achter.

“De snelheid waarmee jullie dingen oppakken, je vergeet bijna dat je bij de gemeente werkt!”

Medewerker gemeente Amsterdam

Doe het samen

Projecten doe je samen, met je team én met de mensen voor wie de uitkomst bedoeld is. We brengen iedereen bij elkaar in nuttige sessies en geven ruim baan aan de ervaring van de bedoelde gebruikers. De focus ligt op bruikbaarheid en concrete resultaten. Soms kan je beter iets maken en dat beoordelen, dan er vooraf uren met elkaar over praten.

In de praktijk doen we eerst een compact onderzoek waarbij het doel voor iedereen weer duidelijk en gelijk wordt. Volgt er een (her)inrichting van het project en gaan we vervolgens vol aan de slag.

Iedereen weer op één lijn

De eerste stap is altijd vaststellen wat we willen bereiken en waarom. We verzamelen de bestaande containerbegrippen en abstracte plannen. Vervolgens brengen we dat samen en maken we het concreet. Geen gedetailleerd plan, maar na afloop consensus over de hoofdlijn en een heldere koers van het project.

Wij interviewen opdrachtgever, management, andere stakeholders én de mensen voor wie het allemaal bestemd is. We faciliteren het samenbrengen van deze meningen en wensen. En nemen regie ten aanzien van de gezamenlijke besluitvorming.

Inregelen of interventie

Zodra de koers van het project helder is bepalen we de beste inrichting. Die zetten we op of passen we aan. We betrekken de mensen die nog onvoldoende zijn vertegenwoordigd in het project en sturen we hen die onvoldoende bijdragen weg. Met de nieuwe groep bepalen we een realistische scope en zorgen voor een heldere verwachting.

Wij doen een voorstel voor de inrichting van de organisatie en regelen deze desgewenst in. We faciliteren de scope bepaling en zorgen voor adequaat verwachtingsmanagement.

Korte projecten of iteraties

Met een opgelijnd team, heldere doelen en een realistische scope kunnen we van start. Samen met de eindgebruikers passen we hun proces en software stapsgewijs aan. We starten meteen met de implementatie, zodat de aanpassingen direct en ‘in het echt’ gebruikt en getest worden. Op deze manier is er snel resultaat en krijgen de medewerkers weer vertrouwen.

We faciliteren het projectteam met leiderschap en vullen eventueel ontbrekende rollen aan met ervaren mensen.

“We hebben echt het gevoel dat er heel goed naar ons geluisterd is, dit zien we terug in het systeem.”

Medewerker gemeente Amsterdam

Wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Tijdens een vrijblijvend intake- en adviesgesprek bespreken we jouw situatie en hoe we daarbij kunnen helpen.